Az étterembe kell klíma

Mielőtt megnyitottuk az éttermünket, sokat dolgoztunk azzal hogy tökéletes legyen. Mert szerettük volna a legtöbbet kihozni a helyből, hogy minél otthonosabb és komfortosabb legyen. Így a megnyitás előtt hosszan terveztük, mi hogy legyen.

Abban biztosak voltunk, hogy szeretnénk klímát, de még nem tudtuk eldönteni, hogy milyen is legyen az a klíma. A nyári hőség ellen muszáj védekezni valahogy, de akkora a választék a klímákból, hogy azt se tudjuk merre kezdjünk.

Először fali klímán gondolkoztunk, abból is egy multi split típuson, ami azt takarja, hogy egy kültéri egységhez több beltéri készüléket lehet csatolni. De aztán elvetettük az ötletet. Végül inkább a kazettás klíma mellett döntöttünk.

A kazettás klíma azt jelenti, hogy az álmennyezetnél az egyik takaró kazetta helyére lehet beilleszteni a berendezést. Ez azért jó, mert így alig lesz észrevehető a klíma és helyet is spórolunk vele. Egy étteremnél fontos hogy összhang legyen a berendezésben, és egy látható klíma nagyon elütne a hely hangulatától.

És a kazettás klímának rengeteg előnye van az oldalfali klímával szemben. Egyrészt, minden irányba tudja fújni a levegőt. És így még nagyobb hatásfokkal is működik. Másrészt beépített szivattyú dolgozik a keletkezett kondenzvíz elvezetésén, így nincs folytonos cseppvíz elvezetési probléma, nem úgy mint az oldalfali klímáknál. Már csak egy lényeges szempont maradt hátra, ez pedig az, hogy mennyi egy ilyen kazettás klíma ára.

Kerestünk kazettás klíma árat és találtunk egy szimpatikus weboldalt, ahol lehet válogatni kazettás klímák között, és rengeteg az akciós termék is. Ezzel végképp eldőlt, hogy ilyet szeretnénk a készülő éttermünkbe.

Nagyon megörültem miután eldöntöttük ezt a klíma dolgot, mert ezzel máris egy lépéssel közelebb kerültünk a célhoz. Nagyon vártam már hogy végre megnyisson az étterem. A lelki szemeim előtt már ott lebegett a kellemes kis hely a vendégekkel és az ételek illatával.