Az éttermekbe még télen is valakinek négy keréken kell vinnie az alapanyagokat.

Egy jó ideje már, hogy átalakítottam a céget és élelmiszer kiszállítóként üzemelünk, különböző éttermek számára. Ez azt jelenti, hogy minden nap a friss és nyers ételeket, hús, zöldség gyümölcs, hal, miegymás, kerül kiszállításra az én cégem által a gyártó cégtől az étterembe. Mind a két féllel szerződésben állunk, ők adják, illetve rendelik az ételt én pedig a járműveket és a sofőröket adom hozzá.

Az igazat megvallva nem, egy rendkívül változatos munka, de attól még szeretem. Mert jó beosztásban, jó pénzért tudok dolgoztatni, illetve magam is dolgozni és a légkör is kiváló.
De persze azért tartalmaz ez a munka is izgalmakat, többnyire persze a rossz értelemben. Mivel azért elég nagy felelősség hárul a csapatomra és rám, teljes fegyelem és koncentráció kell minden nap, nem egy túl stressz mentes közeg. Nem is olyan rég történt egy eset, amikor időre kellett volna leszállítani egy nagyobb adag élelmiszert egy étteremnek, de a szeszélyes időjárásnak köszönhetően, ami az elmúlt években teljesen elfajult már, a semmiből leesett pont annyi mennyiségű hó, hogy az utakat kellő képen csúszóssá és jegessé varázsolja. Ez persze senkit nem ért váratlanul, akik máshova szállítottak, de pont az az egy autó, amely erre a fontos munkára volt beosztva még nyári gumikon futott. Ilyenkor az történik, hogy az autó sofőrje kétségbeesetten rohan hozzám, én pedig megpróbálok valamit kitalálni. De a felelősség mind a kettőnket terheli, illetve azt a személyt, aki arra van felvéve, hogy a flottát időről időre átnézze, hogy minden napra kész-e bennük és semelyik autó sincs meghibásodva. Mindannyian elszúrtuk. De nem volt idő egymás hibáztatására, azonnal ki kellett találni valami megoldást. Sajnos a téli gumi kereső projektbe egyelőre nem volt idő belekezdeni, mert kevés esélyt láttunk arra, hogy két napon belül akárki fel tudjon minket szerelni egy szett új téli gumival anélkül, hogy ne keljen igen csak nagy költségekbe vágnunk magunkat. Szóval ez momentán nem játszott. Jött a logisztikázás. Próbáltuk kicseréli az autókat, hogy akkor egy téli gumis megy a fontos étterembe, a másik autó pedig majd pár nap után megy a másikhoz, ha már van téli gumi, de egyszerűen ez sem volt megoldás, mert itt meg a sofőröknek ütköztek a beosztásaik. Extra autót kölcsönözni megint csak nem érte volna meg, de ez lehetett volna a vész terv, de szerencsére egy kis utána járással kiderült, hogy az egyik étteremnek nem percre pontosan kell az étel és mivel leltár miatt csak később nyitnak ki, ezért belefér, hogy ha az ő nekik szánt sofőr fordul egy extrát először az ominózus ügyfél számára, utána pedig a második számára. Ez óriási szerencse volt, mert így senkit sem kellett lemondani, semmi olyan plusz költséget nem kellett vállalni, ami nem volt betervezve és mindenki megkapta a szállítmányt. De még mindig volt egy autó téli gumi nélkül.

téli gumi keresőÉn nekem jutott az a szerencsés feladat, hogy téli gumi keresésbe kezdjek. Szerencsére nem vagyok az ilyenekben idegen, ami azt illeti munkaköri kötelezettségem, hogy tudjam, hogy merre kell indulni. A lényeg, hogy először a használt gumi vásárlás terén keresgéltem, de nagyon csalódott voltam az eredménnyel. Ezért jött az új. De annak terén pedig nagyon elszálltak az árakkal. Így rá kellett repülnöm, (ami persze nem baj, csak kicsit tovább kell keresgélni) az akciós téli gumikra. Tűrhető mennyiségű keresés után meg is találtam az igazit. A tökéletes téli gumi szettet. Ráadásul, mint mondtam, akciósan. Ismét sikerült eredménnyel zárnom ezt az esetet is és ahhoz képest, nagyon jó áron és nagyon rövid idő alatt. Arról nem is beszélve, hogy a megrendelés után, ha úgy kértem, át is tették nekem az új gumikat az autóra, így nem kellett mást tennem, mint, hogy a sofőrömet beültetni az autóba, amikor megkaptam az értesítést, ő óvatosan elvezetett a legközelebbi átvételi pontba és még aznap munkába tudott állni, a nagyszerű és új téli gumi szettjével.