Étteremben bébitaxival?

Van egy kilenc hónapos kislányom, akivel sokszor a lakásból való kimozdulás igencsak körülményesnek és izzasztónak számít. Nem azért, mert rossz kislány, csupán azért, mert már ebben a korban is látszik teljes mértékben az arcán, hogy kiről mit gondol és ez néha nagyon vicces, és egyben kellemetlen is tud lenni.

Néha olyan, mintha ez lenne a hobbija. Nemrég egy kínai étterembe mentünk a kis családommal, őt beültettük a bébitaxiba, és az asztal mellett és körül mászkált egy kicsit. Nem sokat, hiszen nem tud maratoni távot megtenni, de mivel kint ültünk, jó idő volt, tágas volt a hely, gondoltam, miért ne.

Ő azonban egy-egy pillanatban, mikor nem figyeltünk oda, már rögtön belendült és odament más asztalokhoz, ahol nagyon jól elszórakoztatta az embereket a készségfejlesztő kis játékszerével.

Azért mondom ezt, mert a bébitaxi egyébként tényleg az. Segít a piciknek abban, hogy idővel önállóan tudjanak majd járni. Ezekben arra is lehetősége van, hogy úgy üljön, mint a babakocsikban, azonban tud benne lépkedni is, így pedig megtanulja az alapvető mozdulatokat ahhoz, hogy a végén önállóan és magabiztosan tudjon járni.

Jó ötletnek tartottam, bár bevallom, arra nem emlékszem, hogy ilyenem nekem volt-e, amikor kicsi voltam. Nagyon sok félét lehet már kapni a boltokban és az interneten is, így könnyen ki tudod választani, melyik az, amelyik a picihez a legjobban passzolna.

Olvastam egy cikket, mielőtt megvettük, abban volt benne, hogy mennyire biztonságos a babataxi és, hogy milyen sokat segít abban, hogy a baba akár önállóan is fejleszteni tudja saját magát. Van rajta tolókar is, ami akkor a legjobb nekünk is, amikor a babácska elalszik benne, olyankor tudjuk tolni és nem kell kivenni belőle. De vannak borulás gátlók rajta, illetve oldal támasztók, így biztosítva, hogy még csak véletlenül se essen rá a vagy tolja rá magára. Pontosan emiatt vittük el az étterembe, de nem szólt senki, hogy zavarná, hogy a pici ott mászkál, sőt, egészen jól elvoltak vele, csak én gondoltam akkor is megint túl a dolgot. A lényeg az, hogy mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy egy ilyenre nevezzenek be, ha a pici már annyi idős. És, ha segítség kell, nézzék meg az ajandek.varazslo.hu weboldalát, ahol pontosan ezzel kapcsolatban született egy cikk is, és ha valaki vásárolni akarna, akkor ne is kattintson már helyre, mert itt még azt is megtalálja.