Éttermi berendezés, bukósisakok

Amikor valaki úgy dönt, hogy egy éttermet, egy vendéglátó helyet nyit, mindenre gondolnia kell. Amit első sorban végig kell gondolnia, az az, hogy ki is lesz, vagy milyen is lesz a vendég köre, és e szerint kell kialakítani.

A vendégkör

Fontos, hogy melyik réteget is fogjuk megcélozni, ki lesz az, akinek az „árunkat” el szeretnénk adni. Olyan helyet szeretnénk, ahová a folyton mozgásban levő emberek csak beszaladnak, esznek pár falatot, gyorsan jól laknak, és mehetnek is tovább, vagy inkább valami eliteb helyre gondolunk?.

Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy manapság számos étterem van már egymás hegyén hátán, és akinek van megszokott étterme, azt nehéz kizökkenteni onnan.

A berendezés

Asztalok mindenképpen szükségesek, hiszen le kell ülni valahová. De az is lehet, hogy nincs szükségünk olyan nagy minőségre, mint ha mondjuk egy eliteb éttermet szeretnénk nyitni, ahol fontos még az asztalok minősége is, színvonala.

Minden étteremnek megvan a maga jellege. Más egy kínai étterem, egy török, vagy mondjuk egy magyar. Mindegyiknek a sajátpizza-346985_640 nemzetiségű díszeire van szükség. Hiszen gondoljunk csak bele, mennyire vicces lenne egy kínai étterem mondjuk szarvasagancsokkal?.

Az én kedvencem

Én nagyon szeretem a fát, mert annak van egy sajátos hangulata. HA belépünk egy helyiségbe, ahol a fa dominál, mindjárt más hangulatunk lesz, hiszen melegséget sugároz, és olyan természet közelibbet. Hasonlítsunk össze mondjuk egy olyan éttermet, ami fa asztalokkal, szépekkel van felszerelve, vagy mondjuk egy olyat, amelyik tele van nem természetes, hanem műanyag dolgokkal.

Egyszer voltam egy olyan pubban, ahol inkább átmenő forgalomra voltak berendezkedve. Nagy ételek nem is voltak, inkább csak amolyan gyorsak. Tudjátok, hamburger, hot dog, sült krumpli…ami gyorsan kész van, hamar lehet enni, és már mehetünk is tovább. Még arra is gondoltak hogy az ide betérő országúti motorosok is kényelmesen tudjanak enni. Hogy hogyan? Nekik a bukósisakok állandó gondot jelentenek, hova tegyék, ne legyen útban… Még rájuk i gondoltak helyes kis fa akasztókkal a kabátok alatt.

Szeretem azokat a helyeket, akik mindenre gondolnak. Azokra, akik folyton betérnek, és visszatérő vendégek, de azokra is, akik meglepetés képen érkeznek.