Éttermi légkondicionálás

Mikor éttermekben járunk, akkor nem mindig gondolunk be abba, hogy a teljesen jelentéktelennek tűnő berendezések valójában milyen nagy jelentőséggel bírnak. Gondoltatok már arra, hogy milyen lenne egy étterem klíma nélkül? Az ételre várva a székbe olvadni ugyanis senki nem akar. Az idei nyár elképesztően meleg volt, senki nem szeretne 30 fokban meleg ételt enni, és meleg ételre várni.

Egy kedves ismerősöm, akinek étterme van, sajnos megtudta, milyen, ha nincs légkondi az étteremben, ugyanis hiába volt neki, az a legnagyobb melegben megadta magát, ezért pedig nagyon csökkent a forgalma, hiszen mindenki egy szomszédos, légkondicionált vendéglátóegységet választott az övé helyett.
Ezt a problémát felismerve azonnal hívta is az üzletet, ahonnan szerezte a gépet, de nem volt mit tenni, miután kijöttek, közölték, hogy a garancia erre nem vonatkozik, megjavíttatni pedig egy vagyon lett volna, úgyhogy egy új vásárlása mellett döntött.

Kétségbeesetten hívott fel, hogy ugyan segítsek már neki egy új légkondit szerezni, amit persze nem utasítottam vissza.
Meglepődött, hogy ezt mennyire egyszerűen el lehet intézni. Eszébe sem jutott, hogy nem kell azt a tortúrát végigszenvednie, mint az előző géppel, mert online is lehet vásárolni. Mikor vette a régebbit, ő egy szalonban választotta ki, majd megkeresett egy telepítéssel foglalkozó céget, és így szereltette be. De ez már sokkal egyszerűbb. Megnéztük, hogy milyenek mostanában a klíma árak szereléssel, és addig keresgéltünk, amíg találtunk egy olyan oldalt, ahol az árak fel voltak tüntetve, sőt, amilyen szerencsénk volt, az előző gépénél sokkal olcsóbban sikerült megrendelnünk az online felületen, mert a nyári akció keretein belül most ingyenes volt a beszerelés!

Nehezen hitte el, hogy ilyen létezik, hogy ennyivel olcsóbban tud, egy majdnem ugyanolyan, sőt, talán még jobb klímaberendezéshez hozzájutni. Aztán a jókedvét csak tetézte, hogy nagyon egyszerűen ment az időpont egyeztetése, és nem kellett 3 hetet várni arra, hogy ráérjenek. Ez azért lehetséges, mert az ország számos pontján vannak szerelőik, így nem kell minden nap órákat utazniuk, így több megrendelést tudnak teljesíteni. A közelből ki is jött egy szakember, nem kellett felmérnie, hogy hova tegye a légkondit, mivel már volt egy ezelőtt. Hamar megvolt a telepítéssel, átbeszélték, hogy mikor kell fertőtleníteni és karbantartani, hogy az előző esethez hasonlóak ne ismétlődjenek meg újra.
Ráadásul ugyanaz a cég elvégzi a telepítést és a karbantartást is, nem kell később keresgélni.

Teljesen levette a lábáról a barátomat, hogy lehet ezt ennyire egyszerűen is csinálni, és hogy garanciát is kapott, mindent el tudott intézni egy helyen, mindezt az otthon kényelméből, egy elképesztően profi és hozzáértő csapattal. Olcsón jutott hozzá a légkondihoz, olcsóbban, mint azt el tudta képzelni, a légkondi pedig minőségileg tökéletes, nem lehet rá panasza. Gyorsan meglett a légkondi, a vendégek is hamar visszatértek, így végül hamar túljutott a krízisen, és megfogadta, hogy nem fogja soha elsumákolni az esedékes karbantartást, amit mostantól ugyanúgy a Fábián Group Kft.-vel fog elvégeztetni.