Klímatöltés nélkül ne indulj el randevúzni!

Nagyon kellemetlen és abszurd helyzetbe kerültem a múlt héten. Az történt ugyanis, hogy hónapokig levelezgettem egy lánnyal, sőt még találkoztunk is egyszer. Minden szuperül ment, szimpatikusnak találtuk egymást, és meg is beszéltük, hogy a következő randinkon elviszem a kedvenc éttermébe, amit egy tradicionális japán étterem. Rengeteget mesélt az ott kóstolt isteni szusikról és tempuráról, ami állítólag valami rántott húshoz hasonló dolog. De ami a döntő jelentőségű a történetben, hogy ez az étterem Budapesttől jó messzire található.

Aznap is rekkenő hőség volt, és én éreztem, hogy valamiről megfeledkeztem.  Ahogy beültem az autóba, rögtön képbe kerültem, hogy mit felejtettem el. Klímatöltés – kaptam a fejemhez. Nagy bosszúságomra ugyanis az autómban egyik hétről a másikra eltűnt meghibásodott a klíma. Arra gyanakszom, hogy tönkrement az egész rendszer. Pár barátomtól érdeklődtem is, hogy nem tudnának-e nekem ajánlani egy olyan szervizt, ahol ezt gyorsan megcsinálják, lévén itt a nyár, és én sem bírom ezt a rettenetes hőséget az autóban.

Nos, hát mint kiderült, ezzel a barátnő jelöltem is pontosan így van, magyarán bármennyire is rajong azért a bizonyos japán étteremért, azt mondta, hogy a 40 fokban klíma nélkül menjek csak én oda egyedül.

Végül is megértem, még haragudni sem tudok rá, hisz gondolhattam volna a kényelmére és így a klímatöltésre. Ezért aztán otthon gyorsan el is kezdtem keresgélni egy megfelelő autószerviz után. ĺgy találtam rá a Méta Autószervizre, mely egy márkafüggetlen budapesti autószerelő szerviz.

Korszerű eszközökkel vannak felszerelve és kiemelt szolgáltatásként foglalkoznak az autóklímával, így a töltéssel, javítással, fertőtlenítéssel és még a tisztítással is.

A honlapjukon, a metaautoszerviz.hu-n megtalálhatók a szolgáltatásaik és az áraik. Az időpontfoglalás pedig roppant egyszerű, hiszen mobiltelefonszámon, illetőleg egy online rendszeren keresztül is megtörténhet.

Klímatöltés témában a Méta Autószerviz honlapján biztosítanak mindenkit arról, hogy a művelet nagyon gyorsan és flottul történik. Ez részben a szakemberek profizmusa, részben a professzionális berendezések rendelkezésre állása miatt van így.

Például egy speciális műszerrel, egy analizátorral roppant alaposan, mindenképpen még a töltés előtt megvizsgálják, hogy milyen hűtő közegre van szüksége személyre szabottan az autónak.

A szervizben automata, illetőleg digitális klímakarbantartó gépekkel dolgoznak, sőt még hűtő közegből is kétféle fajta áll a rendelkezésükre. Az egyik idézőjelesen egy régi típus – a jelzőszáma: R134A, és egy úgynevezett új is, melynek a jelzőszáma: R1234yf.

A Méta Autószerviz emellett még egy biztonsági ellenőrzést és végez a klímatöltés folyamatának megkezdése előtt. Ekkor a rendszer épségét analizálja. Ez egy speciális nyomáspróbával történik.

A szervíz ezenkívül még számos problémára ad megoldást az autóklímával kapcsolatban. A szervíz ajánlata szerint nyugodt szívvel fordulhatunk hozzájuk, ha egyszerűen úgy jár valaki, mint én, tehát ripsz-ropsz megszűnik az autóklíma működése, aztán ha kellemetlen szagot érez valaki a klíma működése során, továbbá, ha hűtőközeg pótlásra van szükség. Emellett az éves periódusokban ajánlott fertőtlenítés elvégzésével kapcsolatban is praktikus hozzájuk fordulni.

A felsorolt esetekben abszolút teljeskörű szolgáltatást tudnak nyújtani: szerelnek, töltenek, fertőtlenítik a klímát.

A szerviz a legmodernebb eszközökkel van felszerelve, tempót tartanak a klímatechnika fejlődésével.

Időpontfoglalási rendszerük segítségével nincsen várakozási idő, valamint korrekt árakkal dolgoznak. Ez többek között azt jelenti, hogy mindenféle rejtett költség, nélkül folyamatosan kommunikálva az ügyféllel; egyeztetnek az esetleges újonnan felfedezett hibák miatti javításokról, az azok indukálta árváltozásáról.

A szerviz honlapján megtalálhatók a klíma töltéshez kapcsolódó árszabások is, így például a klímatöltés munkadíja, a nyomáspróba és az olajtöltés, illetve lefejtés árai is.

Én mindenesetre okultam a leckéből, és randevúzni ezután már tényleg csak úgy megyek, ha a klímatöltést megcsináltatom.