Lánybúcsús élmények az étteremben

A házasság minden ember életében nagy szó. Különleges alkalom, amit sok hónap szervezés előz meg és aminek tökéletesnek kell lennie. Különféle hagyományok szintén helyet kaphatnak a szervezés és az esküvő során.

Ha régimódibb, konzervatív felfogás szerint szeretnénk megszervezni az esküvőt, akkor is rengeteg program közül választhatunk. Szigorúan nézve magát a lakodalmat, nem előzi meg sok program, de ide sorolható a régi hagyomány, a menyasszony kikérés. Ezt még ma is sokan őrzik főleg vidéki településeken, de mi is nyugodtan beépíthetjük a terveinkbe, ha ilyen jellegű esküvőt szeretnénk.

Ha modernebb elképzelésink vannak, akkor is van miből válogatni. Nem olyan rég került be a köztudatba a lány- és legénybúcsú szervezés, mint az esküvőt megelőző események. Többféle irányzat létezik. Lehet komolyabb, lehet viccesebb, lehet helyben szervezni vagy akár utazni is valamerre, a lehetőségek tárháza végtelen.

A lány- és legénybúcsúnkról nyugodt szívvel ötletelhetünk az étteremben vagy akár le is szervezhetjük ide. Nincs is jobb mint egy tál jól eső meleg ételt elkölteni a barátaink tárásagában, hogy kitaláljuk mit csináljunk egy ilyen bulin.

Nem is olyan rég fültanúja lehettem egy ilyen beszélgetésnek. A beszélgetés témája a jól sikerült lánybúcsú volt. Egy törzsvendégünk és a társasága volt az, akiket hallottam. Nagyon meggyőző élmény volt, a szavaikból sütött, hogy milyen jól érezték magukat.

Az esküvő nyár végén volt, a lánybúcsút meg nyár elején tartották. A Balatonon voltak, oda szerveztek különféle “lánybúcsús” programokat. A beszélgetés alapján minden korosztályból voltak meghívottak és mindenki számára jól sikerült buli volt. A “lánybúcsús” programok alatt a csajos programokat például a wellnessezést kell érteni, de a kalandos programok táján is nagyon klassz élmények voltak, például a vitorlázás vagy a bulizás Siófokon. Így tényleg minden korosztály, fiatal és idős, és mindenfajta személyiség, bulizós és kalandvágyó is megtalálta magának a megfelelő programot.

Ahogy hallottam, mindenképpen olyan programot szerettek volna a lánybúcsúnak választani, ami különleges és nem mindennapi élmény lesz mindenkinek. Nem szerettek volna csak a klasszikus, iszogatunk egy kocsmában, programot összerakni. Nyilvánvalóan a lánybúcsú nem lánybúcsú iszogatás nélkül, de nem szerették volna, hogy csak arról szóljon és, hogy csak ez az egy lehetőségük legyen szórakozni.

Emiatt kezdtek el keresni olyan lehetőséget, ami ennél többet kínál. Olyan programot képzeltek, ami akár tíz és tizenöt fő között is lehetséges. Nem lehetett az idősebb korosztály miatt semmi nagyon vad programot szervezni, hisz az ő egészségi állapotuk nem teszi ezt lehetővé. Így valami nyugisabb, de izgalmas tevékenység kellett, hogy legyen. Ezért esett a választásuk a balatoni vitorlázásra, már csak a programokat kellett egyeztetni.

Itt jött el az a pont, amikor már nem bírtam tovább és muszáj volt megkérdeznem, hogy milyen oldalról beszélnek tekintve, hogy nálunk is esedékes lesz nem sokára a lánybúcsú szervezés. Az asztaltársaság készségesen válaszolt és még tájékoztatást is adtak. A választott oldal pedig: balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/

Az elmondásuk alapján többféle csomagból tudtak választani annak megfelelően, hogy mennyit pénzt akartak rászánni és mely programok voltak a legszimpatikusabbak nekik. Három különféle csomag ajánlat volt és egy B terv arra az esetre, ha rossz idő lenne, mert nyilván akkor nem lehet élvezni a vitorlázást, sőt vihar esetén akár veszélyes is lehet. A B terv egy klasszikusabb lánybúcsús elképzelés volt egy bárban, de akár vissza is kérhették volna a foglalót rossz idő esetén.

Az első csomag a legdrágább de leghosszabb is, egy egész hétvégét ígér tartalmas programokkal. A programok között szerepel egy egész napos vitorlázás, bulizás a legjobb helyeken Siófokon, egy vacsora, egy reggeli és wellnessezés, hogy kipihenjék a tartalmas és mozgalmas éjszakát és feltöltődjenek. A vitorlázáshoz kapnak segítséget egy hajóvezető formájában, aki segít, sőt akár teljes mértékben irányítja a hajót, hogy emiatt ne kelljen stresszelnünk. A fedélzeten korlátlanul fogyaszthatunk a kínált italokból. Az este további részét a legfelkapottabb Siófoki szórakozóhelyeken tölthetjük ingyenes belépessél és kedvezményekkel tarkítva. Ha vacsorára vágyunk, az is lehetséges egy balatoni panorámás étteremben. Ugyanígy a reggeli is lehetséges. Az éjszakát tölthetjük a hajón, majd másnap sor kerülhet wellnessezésre hogy kipihenjük a mozgalmas hétvégét.

A második csomag nem különbözik annyira sokban az előzőtől. Természetesen van egy-két eltérés, de nem látványosak a változások a programokat illetően. Ez a csomag az árát tekintve középen helyezkedik el, nem is a legdrágább nem is a legolcsóbb. Kedvező választás lehet ha csak limitált időnk van a lánybúcsút megtartani, mondjuk egy estére minden résztvevő el tud szabadulni a munkahelyéről. A különbség a legdrágább csomaghoz képest, hogy ennél kevesebb idő jut a vitorlázásra mindössze 2 óra. Viszont ugyanúgy korlátlan italfogyasztás tartozik ide is, mint az előzőhöz is. Szintén kérhetjük a vacsorát és a reggelit is a balatoni panorámás étterembe. Ugyanúgy lehetőségünk van a legjobb siófoki helyeken bulizni sőt az éjszakát tölthetjük a hajón is. Még ennél is tovább megyek: ennél a csomagnál is jár wellness belépő a fáradalmak kipihenése végett.

A harmadik csomag is nagyon megnyerő. Akár magában is kiváló lehet, de már meglévő programok mellé is nagyon klassz ötlet ezt választani. Itt is adott a két órás vitorlázás, természetesen egy hajóvezetővel, aki segít kormányozni. Szintén igénybe vehetjük a korlátlan italfogyasztást a hajón, míg vitorlázunk. A bulik sem maradnak ki; itt is ingyenes belépés és más kedvezmények várnak ránk Siófok legjobb buli helyeire, de akár még a vacsorát és a reggelit is kérhetjük a kikötőbeli balatoni panorámás étteremben. Az egyedüli, ami kimarad, az a hajón töltött éjszaka. Ez a legolcsóbb csomag amit választhatunk, úgy gondolom ez is nagyon tuti választás lehet bárki számára.

A törzsvendégünk és barátai az első verziót választották. Mindenki, aki részt szeretett volna venni a buliban, maga fizette a költséget. Az ünneplő társaságba tartoztak az örömanyák is, mindenki megnyugtatott hogy ők is maximálisan élvezték a bulit, egyedül a szórakozóhelyen vonultak vissza egy kicsit egy nyugodalmasabb szegletbe. A legvégén még azt is hozzáfűzték, hogy el sem tudják képzelni hogyan lehetett volna ennél jobb a lánybúcsújuk.

Ezeket a pozitív élményeket hallgatva én is leellenőriztem, amint tudtam a balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/ nevű oldalt. Nagyon szép, letisztult dizájnnal találtam szembe magamat az oldalon, ami nagyban megkönnyítette a navigálást. Egyértelműen a lánybúcsús programokat kezdtem el böngészni, hogy kész tervem legyen arra az esetre, amikor majd nekünk is ötletelnünk kell. Itt a programokat és lehetőségeket listázva tüntetik fel, ami szintén nagy segítség az áttekinthetőség érdekében. Megtalálhatjuk az árakat és a B terv opcióit is. Ezek mind olyan információk, amelyek nélkül nem lehet felelősségteljesen dönteni.

Az elhangzott és elolvasott információk után én bátran merem majd ajánlani a barátaimnak lánybúcsúra a balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/ oldalt és amikor nekem szervezik remélem lesznek olyan körültekintőek, hogy ezt elolvassák és odaszervezik majd az enyémet is.