Olajwebshop.hu japán étteremből

Minden ember más és más ízléssel rendelkezik. Ezzel nem születésünk első perce óta kell együtt élnünk, hanem kicsi gyermekkorunkban, nagyjából az öntudat kialakulásával tehető egy időre, és ezután folyamatosan fejlődik. Fejlődik a megszokások okán, a külső behatások kapcsán és az egyéni tudat alapján is akár. Ez folyamatosan változóban van, persze vannak olyan dolgok, amiket világ életünkben imádunk, és mindeközben olyanok is, melyeket erővel sem tudnának ránk kényszeríteni. Fontos az véleményem szerint, hogy figyelembe legyen véve már a gyermek ízlése is, mert ha olyan dolgokat erőltetünk rá, amik lehet, hogy csak éppen abban az életkorban nem passzolnak az ízlésvilágához, ez olyan mély nyomokat hagyhat az elméjében, hogy később már akkor sem akarja majd megpróbálni, amikor már eléggé érett és kifinomult az érzékszervi rendszere ahhoz, hogy az erősebb, jellegzetesebb dolgokat is befogadja.

Saját példámon okulva ilyen például a hal. Már gyerekkoromban rosszul voltam tőle, de az óvodában senkit nem érdekelt, ha nem volt kedvem megenni a halkrémes kenyeret, és mivel más választási lehetőség nem volt, ezért vagy legalább a héját elfogyasztottam, ahol nem ért a krém a kenyérhez, vagy egészen az ebédig korgó hassal játszottam. Mivel rá voltam kényszerülve, ezért az óta, amikor csak tehetem, kerülöm a halat, hogy még csak fel se merüljön bennem a rossz emléke. Így aztán kedves olvasó, most valószínűleg értetlenül állsz azelőtt, hogy akkor miért is írok japán éttermi kalandomról, amikor az ételeik nagytöbbségét a hal és a tenger gyümölcsei teszik ki, amiket jól sejted, szintén utálok.

Nem is önszántamból érkeztem a japán étterembe, csak nagyszabású családi rendezvény volt, és nem fogadták el kibúvónak azt, hogy szívem szerint jelenleg egy halaktól mentes bolygóra kívánkoztam volna. Az erős illatok miatt nem csak halat, de semmi mást nem volt képes befogadni a gyomrom, így kőkemény, 3 órás szenvedésnek voltam kitéve. Az étterem legalább szép volt, így volt min gyönyörködtetni a szemem. Amíg a család evett, én bámészkodtam összevissza, és megfigyeltem, hogy hatalmas mennyiségű reklámfelület van elhelyezve az egyébként hangulatos kis étteremben. Korábban még nem láttam ilyet, főleg nem japán étteremben, ahol minden általában autentikus, és keleti hangulatot idéző.

Itt bukkantam rá többek között egy próbatermi hirdetésre, ami nekem külön jól esett, ugyanis az együttesünkkel éppen új próbatermet kerestünk, valamint találtam öcsémnek is egy kis meglepetést, méghozzá az olajwebshop.hu jegyében. Az megragadt a fejemben, hogy mindig panaszkodik arra, hogy nem tud jó áron, jó minőségű motorolajt beszerezni, és pedig abból többet fogyaszt százon, mint a kedvenc söréből, mivel hogy autószerelő, és szerintem ők titokban motorolajban is fürdenek. Mivel úgy is ráértem, és kivételesen nem felejtettem el, indulás előtt feltölteni a telefonomat, rákerestem az olajwebshop.hu-ra és elkezdtem elemezni az ott látottakat. szomorúan döbbentem rá, hogy hiába minden jó akaratom, egyáltalán nem értek hozzá, így el sem tudom dönteni, hogy valódi volt a segítségem, vagy csak meddő próbálkozás. Mivel öcsémmel gyerekkorunkban mindig botrányosan viselkedtünk az ebédlő asztalnál, ezért már eleve kellő távolságba ültettek minket minden családi rendezvényen. Bár így közel a harminchoz, már nem hinném, hogy egy étteremben nekiállnánk kajacsatázni, vagy esetleg még rosszabb dolgokat művelni, de hát a megszokás hatalmát gondolom senkinek nem kell bemutatni. Próbáltam az asztal alatt megrugdosni a lábát, hogy figyeljen rám, de valószínűleg a mellette ülő nagybácsinkat értem el, mert elég szúrós tekintettel nézett rám. Akkor eszembe ötlött, hogy a technika csodája, a mobiltelefon, akkor a leghasznosabb, ha korlátlan internet hozzáféréssel rendelkezel, meg egy függő öcsikével, aki ugyanannyira unja a családi programokat mint én, és ezért elkezdtünk chatelni ebéd közben, úgy, hogy egymással szemben ültünk. Ellinkeltem neki az olajwebshop.hu oldalt, és aztán nem várt dicséretben volt részem, ugyanis valóban nem ismerte ezt a webshopot, viszont hatalmas örömmel töltötte el, hogy jó minőségű motorolajokat talált igazán kedvező áron. Ha más értelme nem is, de legalább ennyi haszna volt a japán étteremben eltöltött három órámnak.