Zöld étteremben zöld energiahasználat

A születésnapom alkalmával néhány barátommal ellátogattunk a kedvenc éttermünkbe, aminek az a különlegessége, hogy minden zöld színű. Amikor ennek okára rákérdeztem a menedzsernél, azt mondta, hogy a tulajdonos nagyon szereti a zöld színt és a környezettudatosságra is utal egyben, amit a szívügyének tekint.

Amikor odaértünk, meglepődve láttuk, hogy utolsó látogatásunk óta a tető napelemekkel lett felszerelve. De aztán rájöttünk, hogy végül is ez előbb-utóbb várható volt, hisz törekedik az étterem minél inkább környezetbarát lenni.

A téma kapcsán az egyik barátom említette, hogy az ő szülei is nemrég belekezdtek a házuk fűtésének korszerűbbé tételére napelemekkel. Mivel csak felületes tudásom van ezen a területen, kértem, hogy meséljen kicsit az egészről. Mondta, hogy bár nagyon jó megoldás, sajnos elég borsos az ára, így alapos megfontolást igényel, hogy az ember belevág-e vagy sem. Azonban az anyagiakra is létezik segítség. Mivel nem akart a levegőbe beszélni, beírta a keresőbe a napelem támogatás 2019 kulcsszavakat, és ez alapján az egyik találat az az oldal volt, ahonnan a szülei is informálódtak.

napelem támogatás 2019

Itt rengeteg hasznos információt lehet megtalálni magukról a napelemekről, a működésükről, illetve a támogatási lehetőségekről. Található a weboldalon egy blog is, ahol a legrészletesebb tudnivalókat is el lehet olvasni a napelemekkel kapcsolatban. Számomra meglepő volt, hogy a napelem pályázat támogatása 500 000 Ft-tól 10 000 000 Ft-ig terjed, és hogy a napelemek megtérülési ideje 8-10 év.

Ha egyszer lesz saját házam, biztos vagyok benne, hogy igyekszem majd megoldani az energiaellátást napelemekkel.