Csodás ebéd, szórólap, napelem inverter

Életem egyik legszebb meglepetése volt a mai. Reggel még mit sem sejtettem abból, hogy mi vár rám. Ha tudom, akkor lehet hogy sokkal boldogabban kelek.

Az időjárás

Mivel csodás idő volt, így ezernyi dolgot terveztem mára. Hogy miket? Minden félét. A legnagyobb feladatunk az lett volna, hogy levágjuk a füvet. Persze ez nem jött össze, de később mindent megértesz majd. Szóval fűvágást, kertészkedést, ültetést, mindent amit csak egy ilyen csodás időben lehet.

Reggel már korán felkeltem, de nem bántam annak ellenére, hogy ez a két nap az amikor alhatunk, mert nem kell korán kelni. Hétköznap reggel öt órakor van ébresztő. A lényeg, hogy most fél hét volt, tehát azért valamennyivel tovább is aludtam. Kibattyogtam, főztem egy kávét, és a reggeli napfelkeltét néztem a tejeskávém társaságában. Gyönyörű volt, és mindent kárpótolt.

Már éppen neki álltam volna az ebéd előkészületeinek, amikor a párom felkelt, és közölte hogy ma ne főzzek, mert ma kirándulni megyünk, hiszen olyan csodás idő van. Elsőre nem is értettem, hogy hova akar menni, és mit is akar, hiszen nem beszéltünk róla semmit, és nem is terveztünk.solar-cells-1218453_640

Az úticél

Sokat nem árult el a dologról. Aztán csak elkezdtem faggatni, reggeli közben, hogy valamit mégis mondjon hiszen azt sem tudom, hogy mit vegyek fel?. Nem mindegy, hogy farmert veszek, vagy melegítőt, vagy mondjuk valami csinosabb ruhát…

Úgy döntött, ha már ilyen szép idő van, akkor ne maradjunk itthon és dolgozzunk, hanem kiránduljunk. Persze én csak hebegtem, és habogtam, hogy annyi dolgom lenne, és annyi mindent terveztem…de valahol örültem is neki, hiszen ritkán van erre lehetőségünk, az is elég ritka ha hétvégén itthon van.

A telefonomon böngésztem minden féle oldalt út közben. Többek között erre az oldalra is odatévedtem. Csodásan sütött a nap, minden pillanatát élveztem.

Az étterem, ahova végül mentünk, egy csodás fából készült hely volt. A személyzet is nagyon kedves volt, és elég sokan is voltunk, gondolom a csodás időnek köszönhetően.

Amíg a pultnál várakoztunk, én a különböző szórólapokat böngésztem. Volt ott minden féle, de egy hasznosat kiválasztottam a sok közül, amit aztán később magammal is vittem. Hogy mi volt az? Egy napelemes szóróanyag, amin pár mondatban megpróbáltak mindent elmagyarázni ami azzal kapcsolatos.  Persze nem könnyű egy hozzá nem értőnek elmagyarázni pár mondatban, hogy mi is az a napelem inverter. Te tudnád?

Az ebéd mennyei volt. Sétáltunk is a Tisza partján, csodálatos volt. Egy percig sem gondoltam arra, hogy otthon kellene kapálnom, hiszen ezzel ráérek majd holnap foglalkozni…