Éttermi konyhabútorok

Múlt héten volt a születésnapom. A barátaim megleptek engem egy éttermi vacsorával, de itt nem volt vége a meglepetésnek. Én szakácsnak tanulok és mindenem a gasztronómia. Ezt ők is nagyon jól tudják, ezért egy 5 csillagos hotel éttermébe vittek el és elintézték, hogy a vacsorát a mesterszakácsokkal együtt készíthessem el. Ezen a helyen olyan szakácsok dolgoznak, akik az én példaképeim és nagyon nagy megtiszteltetés volt velük találkozni és együtt főzni. Amikor bementem a konyhába és túltettem magam a kezdeti izgalmakon és sokkon, észrevettem, itt minden teljesen más. Volt jó pár dolog, ami egyszerűen olyan fejtörést okozott nekem, hogy vajon mire is való az az eszköz. A konyhabútor volt az egyetlen, ami nem okozott különösebb gondot. Rozsdamentes fémlemezekből állt és óriási volt. Olyan igazi ipari méretű.

konyhabútorNos, nekiláttunk a vacsoránk elkészítéséhez és nagyon élveztem az egész folyamatot, közben borozgattunk a barátaimmal és főztünk a szakácsokkal, jobban mondva, inkább csak én. Viszonylag hamar elkészültünk az étellel, amit a konyhabútor munkalapjára helyeztem. Ezután kimentünk és a pincérek mentek is be a konyhába és hozták ki nekünk a vacsorát. Meséltem a barátaimnak, hogy mindig is nagy álmom volt ez, amit most ők válóra váltottak.

A szakácsok megdicsérték a munkámat és azzal biztattak, hogy ha így folytatom, nekem is minden esélyem megvan, hogy egy ilyen nívós helyen dolgozzak.

Másnap, amikor mentem dolgozni, ránéztem a konyhapultra. Eszembe jutott az élmény, hogy a konyhabútoron kívül és annak méretén kívül minden teljesen más és modernebb volt abban a konyhában. Teljesen magával ragadó érzés volt, az biztos, hogy sose felejtem el.

Egyébként olyannyira gasztro-őrült vagyok, hogy gondolkoztam már rajta, az én otthoni konyhámat is hasonlóra kéne átalakítani. Kicseréltetném a konyhabútoromat és így a konyhát ehhez igazítanám. Szerintem nem rossz ötlet és úgy gondolom, illene is hozzám ez a húzás!

Végül annyit tipródtam, hogy döntést hoztam. Persze előtte kikértem a barátaim véleményét az ötletemről. Ők azt mondták, amit gondoltam; ez rám vallana! Így hívtam egy kivitelezőt és átbeszéltem vele a konkrét terveimet. Mondtam neki, hogy a konyhabútorom cseréje lenne a fő változtatás, az egyetlen, amiben muszáj lesz némi segítséget kérni, mert egyedül biztos vagyok benne, hogy nem tudnám úgy megcsinálni, ahogy azt én szeretném. Végül megtaláltam az interneten keresztül azt a céget, akik vállalnak ilyet és már konkrét tervekkel is előállt a kivitelező a cégtől, így neki is tudtunk állni az új projektnek, mert nagyon tetszett a konyhabútor látványterve. Olyan volt, hogy vétek lett volna azon változtatni bármit is. Áthívtam a barátaimat és kikértem a véleményüket és jóváhagyták ők is a terveket. Nagyon boldog voltam! Végül abban maradtunk a kivitelezővel, Endrével, hogy elkészítik nekem a konyhabútort és minél hamarabb le is akarják szállítani és beszerelni persze. Iszonyúan izgatott vagyok miatta!

Viszont emiatt a beruházás miatt, kicsit tolódik a másik tervem, ami az volt, hogy beiratkozom egy nyelviskolába, de ami késik, nem múlik!